• Kapcsolat

  • Hírlevél

  • Rólunk

  • Szállítási lehetőségek

  • Prospero könyvpiaci podcast

  • Hírek

  • Food and Agriculture during the Civil War

    Food and Agriculture during the Civil War by Hurt, R. Douglas;

    Sorozatcím: Reflections on the Civil War Era;

      • 20% KEDVEZMÉNY?

      • A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
      • Kiadói listaár GBP 50.00
      • Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.

        23 887 Ft (22 750 Ft + 5% áfa)
      • Kedvezmény(ek) 20% (cc. 4 777 Ft off)
      • Kedvezményes ár 19 110 Ft (18 200 Ft + 5% áfa)

    23 887 Ft

    db

    Beszerezhetőség

    Megrendelésre a kiadó utánnyomja a könyvet. Rendelhető, de a szokásosnál kicsit lassabban érkezik meg.

    Why don't you give exact delivery time?

    A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.

    A termék adatai:

    • Kiadó Praeger
    • Megjelenés dátuma 2016. január 11.
    • Kötetek száma Hardback

    • ISBN 9781440803253
    • Kötéstípus Keménykötés
    • Terjedelem240 oldal
    • Méret 234x155 mm
    • Súly 652 g
    • Nyelv angol
    • Illusztrációk 20 bw illus
    • 0

    Kategóriák

    Hosszú leírás:

    This book provides a perspective into the past that few students and historians of the Civil War have considered: agriculture during the Civil War as a key element of power.

    The Civil War revolutionized the agricultural labor system in the South, and it had dramatic effects on farm labor in the North relating to technology. Agriculture also was an element of power for both sides during the Civil War-one that is often overlooked in traditional studies of the conflict. R. Douglas Hurt argues that Southerners viewed the agricultural productivity of their region as an element of power that would enable them to win the war, while Northern farmers considered their productivity not only an economic benefit to the Union and enhancement of their personal fortunes but also an advantage that would help bring the South back into the Union.

    This study examines the effects of the Civil War on agriculture for both the Union and the Confederacy from 1860 to 1865, emphasizing how agriculture directly related to the war effort in each region-for example, the efforts made to produce more food for military and civilian populations; attempts to limit cotton production; cotton as a diplomatic tool; the work of women in the fields; slavery as a key agricultural resource; livestock production; experiments to produce cotton, tobacco, and sugar in the North; and the adoption of new implements.

    Több

    Tartalomjegyzék:

    Series Foreword
    Acknowledgments
    Introduction
    Chapter One: Expectations
    Chapter Two: Power
    Chapter Three: Certainty
    Chapter Four: Discontent
    Chapter Five: Plenty
    Chapter Six: Want
    Chapter Seven: Bounty
    Chapter Eight: Despair
    Chapter Nine: Readjustment
    Chapter Ten: Aftermath
    Notes
    Bibliographical Essay
    Index

    Több